همه میخواهند پیشرفت کنند، به موفقیتهای بزرگ دست پیدا کنند، درآمد بیشتری داشته باشند اما هر روز کارهایی را انجام میدهند که دیروز انجام میدانند و هیچ تلاشی نمیکنند تا بهتر از دیروز خود باشند و فقط انتظار دارند همه چیز به خودی خود خوب پیش برود.
سرعت پیشرفت تکنولوژی بسیار بالاس و همراه با این پیشرفت افراد باید تغییر کنند و استفاده از تکنولوژی هایی که ساخته میشود را یاد بگیرند. به یاد دارم در گذشته میگفتند زمانی خواهد رسید که اگر کسی کار با کامپیوترها را بلد نباشد بی سواد است و همیشه در سادهترین کارهای روزمره با مشکل مواجه میشود.
قبلا باور این قضیه برایم سخت بود ولی در حال حاضر واقعا اگر کسی نتواند از کامیپوتر و تلفن همراه هوشمند استفاده کند برای انجام سادهترین کارهای روزمره با مشکل مواجه میشود.
اینجاست که اهمیت یادگیری در زندگی مدرن امروز نمایان میشود. اما متاسفانه خیلی از افراد به یادگیری اهمیتی نمیدهند و انتظار دارند شرایط زندگیشان بهتر شود.
بیشتر افراد زمانی که مشغول به انجام کاری میشوند یا در اداره و شرکتی استخدام میشوند یادگیری را رها میکنند و انتظار دارند بدون بالا بردن سطح آگاهی خود پیشرفت کنند و ارتقا شغلی بگیرند.
در حال حاضر در بالاترین جایگاه خود هستید.
با دانشی که در حال حاضر دارید در بهترین جایگاه ممکن قرار گرفتهاید. اگر به دنبال پیشرفت و درامد بالاتر هستید باید دانش و مهارت های جدید کسب کنید. اگر دانش بالایی دارید ولی در جایگاه پایینی کار میکنید بخاطر ضعف در مهارتهایی مانند مذاکره، ارتباط موثر، متقاعد سازی و … است. فقط دانش در یک زمینه کاری تضمین کننده موفقیت نیست.
یکی از مهمترین کارهایی که افراد موفق به آن اهمیت زیادی میدهند یادگیری است. در این بین بعضی افراد هستند که وقتی به آنها گفته میشود کتاب بخوانید یا به دنبال یادگیری باشید میگویند وقت ندارم . اگر نتوانید برای یادگیری زمان خاصی در نظر بگیرید و به یادگیری اهمیت ندهید در کمتر از چند سال آینده حتی توانایی تامین نیازهای روزمره زندگی را هم نخواهید داشت.
قانون ۲۰/۸۰ یادگیری
گری بِکِر اقتصاددان دانشگاه شیکاگو و برنده جایزه نوبل در مطالعه ای که پیرامون نابرابری درآمد انجام داد. به این نتیجه رسید که جمعیت به ۲۰ درصد برتر و ۸۰ درصد ضعیف تقسیم میشود.
بکر به این نتیجه رسید که ۸۰ درصد ضعیف پس از شروع اولین شغل خود یادگیری را کنار میگذارند و به ندرت چیز جدیدی یاد میگیرند. یکی از علتهای این مسئله اطرافیان آنهاست این افراد با کسانی معاشرت میکنند که به دنبال یادگیری نیستند.
۲۰ درصد پردارمد همیشه در حال یادگیری بوده و تقریبا تمام کتابهایی که در زمینه کاری آنها نوشته شده است را مطالعه کردهاند و برای ارتقا مهارتهایشان در سمینار و کارگاههای تخصصی شرکت کرده و یک برنامه آموزشی مداوم برای ارتقا مهارتهایشان داشتهاند.
یادگیری را از کجا شروع کنیم؟
افراد مختلف در زمینه یادگیری به ۴ دسته تقسیم میشوند.
- خواننده: این افراد بیشتر دوست دارند متن یا کتابی را بخوانند.
- شنونده: این افراد به گوش دادن فایل های صوتی علاقه دارند.
- بیننده: این افراد دیدن ویدیوهای آموزشی را ترجیح میدهند.
- عمل کننده: این افراد بیشتر دوست دارند در فضای تعاملی باشند به همین خاطر بیشتر در سمینارها و کارگاههای حضوری شرکت میکنند.
به این نکته دقت کنید شما جزو کدام دسته هستید؟
یک توصیه: خود من دیدن ویدیوهای آموزشی را از همه بیشتر دوست دارم ولی در بعضی از شرایط نمیتوان ویدیو دید به همین خاطر بهتر است از همه دستهها استفاده کنید. برای مثال ضبط ماشین من دانشگاه من است. یا در فضاهایی که امکان استفاده از وسایل الکترونیکی وجود ندارد از کتاب برای بالا بردن سطح دانش خود استفاده میکنم
تمرین:
- لیستی از کتابهای تخصصی حوضه فعالیت خود تهیه کنید.
- با جستجو در اینترنت لیستی از دورههای صوتی و تصویری حوضه فعالیت خود را پیدا کنید.
- اخبار برگزاری سمینار و کارگاه های تخصصی حوضه فعالیت خود را بدست آورید.
- هرکدام که به نظرتان کاربردیتر است را تهیه کنید و فرآیند یادگیری را از همین لحظه شروع کنید.
برای یادگیری برنامه ریزی کنید و هر روز زمانی را به یادگیری اختصاص دهید. من هر روز تلاش میکنم حداقل ۲ ساعت از وقت خودم را به یادگیری اختصاص دهم این زمان در بعضی از روزها به بالاتر از ۶ ساعت هم میرسد.
پاسخ
امتیاز بینندگان:5 ستاره